KOZMETIKA, SZÉPSÉG BLOG

Kozmetikus. Fegyvernek. I-beauty kozmetikai szalon. Dr. Bognárné Szabó Ildikó

Ősz kezdete a kozmetikában

Ősz kezdete a kozmetikában

Egyre rövidülnek nappalok, és a nyári szabadságok végezetével többségünk picit szomorkásan gondol arra, hogy vége a sok szabadban a napozással, strandolással, kirándulással töltött csodálatos időszakoknak.

Kezdenek bizony csípősek lenni a reggelek, hűvösebbek az esték, már nem lehet csak úgy egy szál nyári ruciban elindulni otthonról.

 

Szerző: Dr. Bognárné Szabó Ildikó Kozmetikus, az Individual Beauty kozmetika és alakformáló szalon tulajdonosa.

 

De inkább nézzük az időjárás változás pozitív oldalát!

Számos lehetőség nyílik olyan kozmetikai kezelések elvégzésére és kozmetikumok használatára, amelyek nyáron „TILOSAK” voltak.


Be kell vallanunk, hogy a nyár kicsit a lazulásról szól a bőrápolásra való odafigyelés tekintetében.

Még az a vendég is, aki rendszeresen jár kozmetikushoz, nyáron a szabadságok miatt el-elmaradozik.

Ha még olyan „rendes” is, hogy otthon is a bőrtípusának megfelelő, professzionális készítményeket használ és vigyáz a bőrére, akkor is szinte biztosak lehetünk benne, hogy a nyaralás egy-két hete alatt akarja megszerezni az egész éves barnaságát, tisztelet a kivételnek.

A mi éghajlatunkon nagyon nehéz is lenne bárkit rávenni, hogy a hideg tél után, tavasszal-nyáron ne menjen napra, mikor alig várjuk, hogy az első melengető sugarakat érezzük a bőrünkön.

Sok helyen klórozott vagy egyéb módon fertőtlenített vizű medencékben fürdenek. Sokat izzadnak, és nem biztos, hogy mindig megfelelően pótolják az elvesztett folyadékot és ásványi anyagokat, vitaminokat.

Emellett az egyre melegebb nyarak miatt egyre több időt töltenek otthon és a munkahelyükön is légkondicionált helyiségekben. Ezek a külső hatások mind károsítják a bőrt: szárítják, pigmentfoltossá teszik, öregítik, stb.

 

Regeneráló kezelések

kozmetikai kezeles osszel fegyvernek


Mindannyian tudjuk, hogy vendégeink bőre a nyár végére segítségre szorul, hogy az elszenvedett megpróbáltatásokat helyrehozzuk, és felkészüljünk az őszi téli időszakra.


Eljött tehát a mi időnk, hogy olyan kezeléseket és otthoni ápolási termékeket ajánlunk, amelyek a nyáron keletkezett bőrproblémákat hivatottak megoldani.

A kezelések közül a napégette, pigmentfoltos, hámló bőrök rendbehozatalának legjobb módja a különféle – mechanikai, enzimes, savas – hámlasztó módszerek alkalmazása, mint például a mikrodermabráció, a különböző erősségű enzimes és savas peelingek.

A szükséges tisztító kezeléseket is ez után végezzük.

A radikálisabb bőrmegújító kezelések is, mint a dermaroller vagy dermapen kezelések is ebben az időszakban végezhetők.

A felfrissített bőrt pedig hidratáló, töltő, regeneráló kezelésekkel tökéletesíthetjük.

Ezek közül mindenkinek megvannak a kedvencei, bátran használjuk őket.

Eljött tehát a mi időnk, hogy olyan kezeléseket és otthoni ápolási termékeket ajánlunk, amelyek a nyáron keletkezett bőrproblémákat hivatottak megoldani.

 

Az otthoni protokoll összeállítása

 

Már sokszor tárgyalt téma, de nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a kozmetikában elvégzett kezelések a bőrápolás eredményének elérésében csak a kisebb részt teszik ki, ennél még sokkal fontosabb, hogy a vendég otthon a bőr állapotának és az évszaknak megfelelő professzionális készítményeket használjon rendszeresen.

 

Ebben tudunk mi a segítségére lenni az általunk javasolt otthoni protokoll összeállításával.

 

Az ősz beköszöntével javasoljuk a tavasszal-nyáron használt termékek cseréjét olyanokra, amelyek ebben az időszakban leginkább szolgálják az egészséges, fiatal bőr elérését, megóvását.
Az otthon használatos termékek esetében nem csak az évszakoknak, hanem a napszakoknak megfelelően is különböző kozmetikumokat szükséges használni.

Minden esetben tartsuk szem előtt, hogy az ajánlott kozmetikumok fedjék le a bőrápolás minden szegmensét, azaz korrigálják a kialakult problémát, előzzék meg a továbbiakat, és táplálják, regenerálják a bőrt.

■ A reggeli rutinhoz mindenekelőtt legyen egy lemosó a repertoárban, hiszen minden a letisztított bőrrel kezdődik.

Professzionális termékcsaládok esetében legtöbbször a tonizálást is megoldja ez a termék.

Ilyenkor lehet azokat a lemosókat alkalmazni, amelyek tartalmaznak akár enzimeket, glikolsavat, fehérítő összetevőket, C-vitamint, stb., hogy a szérumok, krémek könnyebben bejussanak a savak által fellazított bőrbe és a bőr megújítása már a letisztításkor megkezdődjön.

■ Nappalra ajánljunk antioxidánsokban, A-, C-, E-vitaminban, resveratrolban, stb. gazdag szérumot, hogy a bőr minél könnyebben regenerálódjon, a sejtműködés helyreálljon.

Ugyanilyen jótékony hatással vannak a különböző őssejteket, peptideket tartalmazó készítmények.

■ Az esti bőrápolás természetesen szintén a letisztítással kezdődik.

Ezután következhet egy olyan szérum vagy krém, amely erőteljesebb problémamegoldó hatóanyagokat tartalmaz, mint például a pigmentfoltokra ható fehérítő összetevők, például medveszőlő, százszorszép, indiai kudzu kivonat, vagy a bőrmegújulás stimulálását segítő, kollagénszintézist fokozó retinol, amelyeket a nyári időszakban nélkülözni kellett érzékenyítő hatásuk miatt. (Professzionális termékek között találunk ma már olyanokat is, amelyekben a legújabb fejlesztések eredményeképpen a napfényes időszakban is alkalmazható fehérítő, kollagénstimuláló összetevők vannak.)

Ha valaki a kíméletesebb megoldások híve, maradhat az őssejt tartalmú krémeknél az éjszakai bőrápolás során is.

 

Fényvédelem télen is!

kozmetikai kezeles osszel fegyvernek dr bognarne szabo ildiko


A vendégek hajlamosak azt hinni, hogy a fényvédőket csak akkor kell használni, ha a nyaralás alkalmával egész nap a strandon süttetik magukat.

Sajnos még mindig külön fel kell hívni a figyelmüket, hogy az év minden szakában javasolt fényvédő tartalmú nappali krémet használni, mert az UV-sugárzás, ha kisebb mértékben is, de jelen van az őszi/téli időszakban is.

Ez károsítja leginkább a bőrt, ezért mindenképpen ajánljuk a fényvédő tartalmú krémeket.

Felhívjuk a vendég figyelmét, hogy ne csak az arcának ápolására fordítson gondot, hanem a sokszor elhanyagolt nyak dekoltázs területére is.

Illetve arról se feledkezzenek meg, hogy bőr nyaktól lefelé is van, az egész testükre figyeljenek oda, amely a nyár folyamán legalább annyi megpróbáltatásnak volt kitéve, mint az arc.

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Individual Beauty Szalon

KOZMETIKA FEGYVERNEKEN és SZOLNOKON

Cím

5231 Fegyvernek, Hársfa út 6/d
5000 Szolnok, Óvoda utca 7

Bejelentkezés

+36 30 529 3058

INDIVIDUAL BEAUTY KOZMETIKAI SZALON. FEGYVERNEK, SZOLNOK

Minőségi alapanyagokkal és sok szeretettel várok mindenkit, aki szépülni, fiatalodni, pihenni, regenerálódni szeretne!
Foglalj időpontot

Kozmetikai szalonomba könnyen foglalhatsz időpontot kezeléseimre.

Telefonos elérhetőségemen minden kérdésedre igyekszem választ adni, segítek a számodra legmegfelelőbb kozmetikai kezelés kiválasztásában és lefoglaljuk kezelési időpontodat is.
Vállalkozásom weboldalát készítette és a marketing felelőse: Bakó Krisztián online marketing specialistaszépségszalon marketing
KOZMETIKUS FEGYVERNEKEN és SZOLNOKON

Kozmetika címe:

5231 Fegyvernek, Hársfa út 6/d
5000 Szolnok, Óvoda utca 7

Kapcsolat


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!