KOZMETIKA, SZÉPSÉG BLOG

Kozmetikus. Fegyvernek. I-beauty kozmetikai szalon. Dr. Bognárné Szabó Ildikó

KÖRÖMGOMBA LÉZERES KEZELÉSE

KÖRÖMGOMBA LÉZERES KEZELÉSE

Ez a lézerterápia fő előnye, mivel a gyógyszeres kezelés nem tudja biztosítani a gombaellenes szerek behatolását a körömlemez alá. Körömgomba kezelése lézerrel.

 

A köröm gombás fertőzése (onychomycosis) egy nagyon gyakori fertőző betegség, amely az orvosi statisztikák szerint a lakosság 20-25% ​​-át érinti. 

 

A körömgomba rendkívül fertőző, bárhol (szaunában, uszodában, fürdőben) elkaphatod a gombát. 

 

A gomba nedves és meleg környezetben jól szaporodik, egészséges ember bőrére, körmeire kerülve gyorsan gyökeret ereszt és megkezdi pusztító tevékenységét.

 

Ha a családban van onychomycosisban szenvedő beteg, akkor minden közeli hozzátartozója veszélyben van, aki ugyanazt a törülközőt, cipőt vagy higiéniai terméket használja. 

A gombaspórák hosszú ideig megmaradhatnak a környezetben, és bármely olyan felület (fapadok, utak, szőnyegek) érintésével megfertőződhetnek, amelyeken kórokozó mikroorganizmusokat tartalmazó bőrpelyhek értek.

Az onychomycosis (körömgomba) lézeres kezelésének eljárása a körömlemezen áthaladó lézer infravörös sugárzásának hatásán alapul. 

A lézersugár 7 mm mélységig behatol az élő szövetekbe, a sugárzás végzetes értékre melegíti fel a gombák szerkezetét, ami biztosítja a gombaspórák teljes elpusztítását. 

Ez a lézerterápia fő előnye, mivel a gyógyszeres kezelés nem tudja biztosítani a gombaellenes szerek behatolását a körömlemez alá.

A lézerrel végzett eljárások után a szövetekben a regeneratív folyamatok aktiválódnak, a periunguális gerinc gyulladása megszűnik, és kifejezett antibakteriális hatás figyelhető meg. 

A javulás már az első eljárás után megfigyelhető, egy idő után új, teljesen egészséges köröm növekedése kezdődik. 

A körömgomba lézeres kezelése lehetővé teszi a gomba micéliumának hatékony elpusztítását (a vegetatív testet, amelyből szaporodik), anélkül, hogy károsítaná a körömlemezt és a közeli szöveteket. 

lezeres koromgomba kezelese

A lézerterápia alkalmazásának indikációi a következők

 

 • A köröm gombás fertőzései a kezeken és a lábakon
 • Kiterjedt elváltozások, amelyek több mint 3 körmöt érintenek
 • A helyi terápia sikertelensége
 • A szisztémás gombaellenes gyógyszerek alkalmazásának képtelensége egyidejű betegségek miatt.

 

Mint minden eljárásnak, a lézeres kezelésnek is számos ellenjavallata van:

 

 • A szív- és érrendszer betegségei
 • Vírusos fertőzések
 • Cukorbetegség
 • Akut gyulladásos folyamatok
 • A terhesség és a szoptatás időszaka
 • Bőrgyógyászati ​​betegségek akut stádiumban
 • Mentális betegség (epilepszia)
 • Rák előtti állapotok vagy onkológiai betegségek
 • Kötőszöveti betegségek jelenléte vagy a szervezet hajlamos keloid hegek kialakulására
 • Bizonyos gyógyszerek szedése (szulfonamidok, fluorokinolonok)

Ezenkívül a terápiát nem szabad azonnal elkezdeni kémiai hámlasztás vagy szoláriumozás után. 

Ahhoz, hogy a lézeres körömgomba kezelés eredményes legyen, legalább 2 hétnek el kell telnie az utolsó beavatkozás után. Tilos lézert használni, ha a betegen nemrégiben belső szerv eltávolítására irányuló műtétet hajtottak végre.

 

Ennek az innovatív kezelési módszernek számos előnye van:

 

 1. Teljesen biztonságos és leghatékonyabb módja a körömgomba kezelésének. Az eljárás egyszerű és gyors, időben 10-25 percet vesz igénybe. Az eljárás időtartama a gomba által érintett körmök számától függ. A lézersugár kiégeti a gomba micéliumát, így az egészséges szövetek érintetlenek maradnak.
 2. Az eljárás teljesen fájdalommentes, amikor a lézert a körömre alkalmazzák, a páciens nem érez semmilyen kellemetlenséget. Helyi érzéstelenítés alkalmazása nem szükséges.
 3. A gomba teljes gyógyulásához és eltüntetéséhez csak néhány eljárás szükséges, ezeket 2-3 hetes időközönként kell elvégezni. A kezelés eredménye stabil lesz.
 4. A pozitív hatás már az első kezelés után észrevehető. A végeredmény néhány hónap múlva látható, amikor egy új, egészséges köröm nő vissza.
 5. Nincs felépülési időszak, a manipuláció után a beteg azonnal hazamehet.
 6. A kezelés maximális kényelme és kényelme, a mellékhatások hiánya a lézerterápiát a körömgomba legkedveltebb kezelésévé teszi.

A kezelés hatékonysága 3 hónap elteltével értékelhető. A betegek csaknem 95%-ánál a gomba eltűnik, és teljes gyógyulás következik be. 

A többieknél további eljárásokra lehet szükség konzervatív kezelési módszerrel kombinálva. A kezelés menetét a beavatkozó szakember határozza meg, aki előírja az eljárások számát is, amely a betegség stádiumától és súlyosságától függ. 

Általában még a körömgomba előrehaladott formájának lézeres kezelésére is elegendő 6-10 eljárás. 

Azt tanácsolom, hogy az összes körmöt lézerrel kezeld, ha csak az egyiket érinti az onychomycosis, ez garantálja, hogy a betegség nem tér vissza, nem fertőződik tovább.

Általánosságban elmondható, hogy a gomba lézerrel történő eltávolítása a legegyszerűbb és legkíméletesebb módszer, ráadásul a hosszú és drága gyógyszeres kezeléshez képest sokkal olcsóbb lesz.

 

Bejelentkezés körömgomba kezelésre: +36 30 529 3058

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Individual Beauty Szalon

KOZMETIKA FEGYVERNEKEN és SZOLNOKON

Cím

5231 Fegyvernek, Hársfa út 6/d
5000 Szolnok, Óvoda utca 7

Bejelentkezés

+36 30 529 3058

INDIVIDUAL BEAUTY KOZMETIKAI SZALON. FEGYVERNEK, SZOLNOK

Minőségi alapanyagokkal és sok szeretettel várok mindenkit, aki szépülni, fiatalodni, pihenni, regenerálódni szeretne!
Foglalj időpontot

Kozmetikai szalonomba könnyen foglalhatsz időpontot kezeléseimre.

Telefonos elérhetőségemen minden kérdésedre igyekszem választ adni, segítek a számodra legmegfelelőbb kozmetikai kezelés kiválasztásában és lefoglaljuk kezelési időpontodat is.
Vállalkozásom weboldalát készítette és a marketing felelőse: Bakó Krisztián online marketing specialistaszépségszalon marketing
KOZMETIKUS FEGYVERNEKEN és SZOLNOKON

Kozmetika címe:

5231 Fegyvernek, Hársfa út 6/d
5000 Szolnok, Óvoda utca 7

Kapcsolat


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!